Recent Changes

Thursday, April 26

 1. page Προσωπικά δεδομένα edited Προσωπικά Δεδομένα ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ; Τι είναι τα προσωπικά δεδομένα; Προσωπικ…
  Προσωπικά Δεδομένα
  ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ;

  Τι είναι τα προσωπικά δεδομένα;

  Προσωπικά δεδομένα είναι κάθε πληροφορία που σε χαρακτηρίζει, όπως για παράδειγμα το όνομά σου, η διεύθυνσή σου, το τηλέφωνό σου, τα ενδιαφέροντά σου, οι επιδόσεις σου στο σχολείο, οι φωτογραφίες σου, οι απόψεις σου, κ.α. Δηλαδή με λίγα λόγια τα προσωπικά δεδομένα είναι όλα τα στοιχεία τα οποία δηλώνουν το ποιος είσαι.
  ΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ;Πως χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα καθημερινα;
  Πολλές από τις καθημερινές μας δραστηριότητες βασίζονται στην επεξεργασία των προσωπικών μας δεδομένων: π.χ.
  1.Κάποια site στα οποία έχεις τα στοιχεία σου ή τα χόμπι σου κ.α. όπως για παράδειγμα το Facebook,το Twitter κ.α.
  ...
  Τι είναι τα κοινωνικά δίκτυα;
  Οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν εικονικές κοινότητες, όπου οι χρήστες του Διαδικτύου έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τα εικονικά τους προφίλ και να αναπτύξουν ένα δίκτυο επαφών, με τις οποίες μπορούν να επικοινωνούν μέσω της ιστοσελίδας. Οι πιο διαδεδομένες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης παγκοσμίως αυτή τη στιγμή είναι το Twitter και το Facebook. Δηλαδή με απλά λόγια τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης είναι ιστοσελίδες οι οποίες μπορείς να συνομιλήσεις με κάποιον, να δεις το προφίλ του άλλου, να αναρτήσεις μία δημοσίευση και άλλα.
  ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ;Χρησιμοποιειτε τα κοινωνικά δίκτυα;
  Τα κοινωνικά δίκτυα σήμερα χρησιμοποιούνται πιο πολύ από ότι μπορούμε να φανταστούμε και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η τεχνολογία εξελίσσεται συνεχώς. Όμως πολλοί από εμάς δε ξέρουμε τι είναι τα κοινωνικά δίκτυα ενώ τα χρησιμοποιούμε οι περισσότεροι καθημερινώς. Μερικά παραδείγματα από τα δημοφιλέστερα κοινωνικά δίκτυα είναι: το Facebook, το MySpace ,το Wikipedia ή όπως πολλοί το αποκαλούν Βικιπεδία, το Twitter,το Youtube κ.α. .Άρα λοιπόν από τα παραπάνω μπορούμε να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι τα κοινωνικά δίκτυα μια συνήθεια που όλοι λίγο ως πολύ την ακλουθούμε για την ενημέρωση(Wikipedia) αλλά και για την ψυχαγωγία(Youtube) και για την συνομιλία με τους φίλους μας κυρίως(Facebook,Twitter).
  ΤΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ;Τι κινδύνους κρύβουν τα κοινωνικά δίκτυα;
  Παρόλο που το να συνομιλεί κανείς στο Διαδίκτυο είναι αρκετά διασκεδαστικό, οι νέοι μπορεί σε κάποιες καταστάσεις να βρεθούν σε δύσκολη θέση. Κίνδυνοι αρχίζουν να εμφανίζονται όταν δίνουν τα προσωπικά τους στοιχεία σε αγνώστους. Ο διαδικτυακός κόσμος είναι συχνά πολύ διαφορετικός από τον πραγματικό και οι νέοι μπαίνουν στον πειρασμό να κάνουν και να λένε πράγματα που δε θα διανοούνταν να κάνουν και να πουν σε κάποιον έχοντας τον μπροστά τους. Κάτι τέτοιο περιλαμβάνει και το να εμπιστεύονται προσωπικές πληροφορίες όπως για παράδειγμα αριθμούς κινητών τηλεφώνων ή φωτογραφίες. Εάν συνομιλούν με κάποιον συνομήλικό τους, τότε υπάρχει κίνδυνος να χρησιμοποιήσουν τις πληροφορίες αυτές απρόσεχτα- για παράδειγμα, στέλνοντας προσβλητικά μηνύματα, ή ανεβάζοντας κάποια εικόνα σε μια ιστοσελίδα. Όμως, ο κίνδυνος είναι φανερά μεγαλύτερος εάν το άτομο με το οποίο συνομιλούν είναι ενήλικας. Δυστυχώς, παιδόφιλοι- ενήλικες που επιθυμούν να γνωρίσουν νέους για να ικανοποιήσουν τις σεξουαλικές τους ανάγκες- χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο για να τον προσεγγίσουν ενδεχομένως με τελικό σκοπό μια συνάντηση στον πραγματικό κόσμο. Οι νέοι άνθρωποι μπορεί να επιδείξουν αφέλεια μπροστά σε τέτοιους κινδύνους και συνήθως νοιώθουν αόρατοι ή ότι «θα το καταλάβαιναν αν κάποιος έλεγε ψέματα». Οι νέοι άνθρωποι ανταλλάσσουν φίλους μέσω υπηρεσιών άμεσων μηνυμάτων και με τον τρόπο αυτό συνομιλούν με αγνώστους, τους οποίους νοιώθουν ότι μπορούν να εμπιστευτούν επειδή «ένας φίλος ενός φίλου» τους γνωρίζει. Οι υπηρεσίες άμεσων μηνυμάτων είναι μια πολύ προσωπική μέθοδος επικοινωνίας –περισσότερο από ένα δωμάτιο συνομιλίας με πολλούς συμμετέχοντες- και έτσι οι παιδόφιλοι χρησιμοποιούν αυτό το μέσο για να αποσπάσουν πληροφορίες από ένα νεαρό άτομο.
  ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΠαραπληροφοριση
  Κίνδυνοι: Παραπληροφόρηση
  Περιγραφή:
  ...
  Vishing: Σε αυτή την εκδοχή του phishing, για να πειστεί ευκολότερα το θύμα, του δίνεται τηλεφωνικός αριθμός εξυπηρέτησης ή του ζητείται το δικό του τηλέφωνο ώστε να μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί του οι υποτιθέμενοι εκπρόσωποι της εταιρίας. Η πρακτική αυτή στηρίζεται στις τεχνολογίες VoIP που προσφέρει το Διαδίκτυο.
  Social Networking Phishing: Αντλώντας πληροφορίες και πολλά προσωπικά δεδομένα από τα προφίλ των χρηστών των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, οι απατεώνες στέλνουν εξατομικευμένα μηνύματα. Η επιτυχία της μεθόδου είναι μεγάλη. Σε πρόσφατο πείραμα που πραγματοποιήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 70% όσων έλαβαν εξατομικευμένο παραπλανητικό μήνυμα πάτησε το σύνδεσμο που περιέχεται σε αυτό και συμπλήρωσε τα στοιχεία του στην εικονική ιστοσελίδα - απάτη.
  ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣΔίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος
  Η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι ειδική αυτοτελής Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, με αποστολή τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη εγκλημάτων που διαπράττονται με τη χρήση του διαδικτύου.
  Η ΥΠ.Ο.Α.Δ.Η.Ε. στελεχώνεται με έμπειρα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, που προέρχονται κυρίως από Υπηρεσίες της Ασφαλείας, καθώς και Αξιωματικούς Ειδικών Καθηκόντων, πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, με μεταπτυχιακούς τίτλους στα κατωτέρω γνωστικά αντικείμενα:
  ...
  FAX : 210-6476462
  E-mail: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΣΥΜΒΙΩΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΤο πρωτόκολλο για την σωστή συμβίωση στο διαδίκτυο
  Το πρωτόκολλο αυτό είναι το σύνολο των κανόνων οι οποίοι πρέπει να εφαρμόζονται από τους χρήστες στο διαδίκτυο για την ομαλή και ειρηνική λειτουργία του.
  Οι κανόνες είναι οι εξής :
  ...
  8. Εάν στέλνετε το ίδιο μήνυμα σε διαφορετικούς ανθρώπους που δεν ξέρουν ο ένας τον άλλον(ακόμα και αν εσείς του γνωρίζετε όλους), πρέπει να συμπεριλάβετε όλες τις διευθύνσεις στον τομέα «bcc» (blindcarboncopy, κρυμμένο αντίγραφο), για να αποφύγετε την δημοσίευση της διεύθυνσης του κάθε παραλήπτη στους άλλους.
  9. Συγχωρέστε ορθογραφικά ή συντακτικά λάθη, ή ακόμα «χαζές» (κατά την κρίση σας) ερωτήσεις, που κάνουν οι φίλοι σας όταν σας στέλνουν email ή όταν κάνετε chat, δεν είναι τόσο κακό. Όλοι μας ήμασταν κάποτε «πρωτάρηδες» στο Διαδίκτυο, και όλοι μας έχουμε κάνει κάποιο λάθος στο παρελθόν. Δεν πειράζει. Αν θέλετε πάντως να τα επισημάνετε, κάντε το με τρόπο, χωρίς να πληγώσετε τους φίλους σας, και όχι σε δημόσιο διαδικτυακό χώρο.
  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝΠροστασία προσωπικών δεδομένων
  Το internet στις μέρες μας είναι πολύ επικίνδυνο για αυτό οι παρακάτω τρόποι μας βοηθούν να προστατεύσουμε τα προσωπικά μας δεδομένα και τον υπολογιστή μας.
  1. Πάντα στον υπολογιστή μας πρέπει να έχουμε ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης ιών (antivirus)
  (view changes)
  12:30 pm
 2. page Ιοί edited ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΙΩΝ Τρόποι διάδοσης των ίών Οι ιοί διαδίδονται από έναν Η/Υ στον άλλον με…
  ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΙΩΝ
  Τρόποι διάδοσης των ίών

  Οι ιοί διαδίδονται από έναν Η/Υ στον άλλον με δύο τρόπους:
  Είτε μέσω φορητού μέσου αποθήκευσης, είτε μέσω δικτύου. Ο δεύτερος τρόπος είναι σήμερα ο πιο διαδεδομένος, λόγω της μεγάλης διάδοσης του διαδικτύου διεθνώς και αυτόν θα εξετάσουμε στην έρευνά μας. Ο κυριότερος τρόπος διάδοσης είναι μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), οπότε οι ιοί αποστέλλονται ως συνημμένα ή ως τμήμα του κανονικού μηνύματος.
  ΤΡΟΠΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΙΩΝΤρόπος δράσης των ιών
  Ο ιός πρέπει να εξασφαλίσει ορισμένες βασικές συνθήκες προκειμένου να δράσει. Συγκεκριμένα, πρέπει να μπορεί να εκτελέσει τον κώδικά του και να εξασφαλίσει πρόσβαση σε μέσα αποθήκευσης (π.χ. σκληρός δίσκος). Έτσι πολλοί ιοί προσκολλώνται σε εκτελέσιμα αρχεία (executable) του λειτουργικού συστήματος ή του κανονικού λογισμικού ενός συστήματος. Μ΄ αυτόν τον τρόπο μπορούν να αναπαραχθούν και να εκτελέσουν τον κώδικά τους.
  ΤΥΠΟΙ ΙΩΝ
   Ιοί
  Τύποι ιών
  Ιοί
  Αρχείων: Εδώ
  ...
  ήδη υπάρχοντα.
   Ιοί

  Ιοί
  σκουλήκια (worms):
  Πολλές φορές, μάλιστα, χρησιμοποιούν σαν αποστολέα ένα όνομα από το βιβλίο διευθύνσεων. Όσοι παραλήπτες ανοίξουν τα εν λόγω e-mails μολύνονται αστραπιαία.
  Στη βιβλιογραφία αναφέρονται δύο ιοί σκουλήκια ο Blaster και ο Sobig.
  ...
  Μια εβδομάδα αργότερα έκανε την εμφάνιση του η έκτη έκδοση ενός ακόμα ιού του Sobig. Ο ιός αυτός μεταδιδόταν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και επιβάρυνε τα συστήματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας .Ο Sobig ήταν πολυμορφικός ιός Όταν οι χρήστες άνοιγαν το μολυσμένο μήνυμα ο κώδικας του ιού ξεκινούσε την αναπαραγωγή του. Έβρισκε τις διευθύνσεις αλληλογραφίας του χρήστη κι έστελνε μολυσμένα μηνύματα.
  Η εξάπλωση του ιού ήταν τεράστια. Οι διακομιστές αλληλογραφίας κατακλύστηκαν από μηνύματα που μετέφεραν τον ιό. Η America on line (παροχέας διαδικτύου στις ΗΠΑ) έλαβε σε μια μέρα 31.000.000 μηνύματα(τριπλάσια από το κανονικό).Τα 11.500.000 ήταν μολυσμένα με τον Sobig. Μέσα σε μια εβδομάδα στάλθηκαν 200.000.000 μολυσμένα μηνύματα. Η δραστηριότητα του ιού σταμάτησε στις 10 Σεπτεμβρίου, όπως είχε προγραμματιστεί .
   ΔούρειοςΔούρειος Ίππος (Trojan
  ...
  δεδομένα κλπ.
  ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΙΟΥ

  Επιπτώσεις διάδοσης του ίου

  Τα συμπτώματα ενός μολυσμένου με ιό Η/Υ είναι:
  Η εμφάνιση στην οθόνη ενός εκνευριστικού μηνύματος.
  ...
  Δυνατότητα παρακολούθησης του χρήστη.
  Δυνατότητα κατάληψης του Η/Υ από άλλον χρήστη μέσω του Διαδικτύου.
  ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΙΩΝΤρόποι αντιμετώπισης των ιών.
  Η ανίχνευση τους από τον απλό χρήστη είναι από δύσκολη έως αδύνατη- ορισμένοι μάλιστα ιοί ,είναι τόσο προσεχτικά δημιουργημένοι που ακόμη και ο πλέον ειδικευμένος χρήστης αδυνατεί να τους εντοπίσει χωρίς να διαθέτει ειδικά προγραμματιστικά εργαλεία. Για την προστασία ενός συστήματος έχει δημιουργηθεί μια ειδική κατηγορία λογισμικού, γνωστή ως αντιϊκό (antivirus). Προκειμένου να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη και χωρίς μολύνσεις λειτουργία ενός συστήματος, τα αντιϊκά εκκινούν ταυτόχρονα με το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή, χωρίς εντολές από το χρήστη, και παραμένουν ως διαδικασίες στη μνήμη (memory resident), ώστε να είναι σε θέση να ανιχνεύουν τυχόν μολύνσεις σε πραγματικό χρόνο. Τα προγράμματα αυτά πρέπει να αναβαθμίζονται σε τακτική βάση, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίζουν με επιτυχία τους νεοδημιουργούμενους ιούς . Σήμερα αρκετοί οίκοι δημιουργίας λογισμικού ασχολούνται με τη δημιουργία τέτοιων προγραμμάτων. Τα αντιϊκά είναι σε θέση τόσο να εντοπίσουν μόλυνση τη στιγμή που αποπειράται, όσο και να « καθαρίσουν» τυχόν μολυσμένα αρχεία που εντοπίζουν
  Κάθε αντιϊκό έχει το δικό του τρόπο δράσης απέναντι στους ιούς. Ωστόσο, τα περισσότερα είναι σε θέση να εργάζονται σε πραγματικό χρόνο, εντοπίζοντας τους ιούς τη στιγμή ακριβώς που αποπειρώνται να μολύνουν το σύστημα. Ορισμένα τέτοια προγράμματα προσφέρονται δωρεάν για προσωπική χρήση ( δεν καλύπτουν όμως καθόλου δίκτυο Η/Υ). Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι δημιουργεί των ιών λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους τις μεθόδους εντοπισμού του «προϊόντος» τους και δημιουργούν ιούς, οι οποίοι προσπαθούν να αποφύγουν τον εντοπισμό, ακόμη και με απενεργοποίηση του αντιϊκού. Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης θα πρέπει να ενημερώνει τακτικότατα το λογισμικό του αλλά και να δημιουργεί τις ειδικές δισκέτες, που τα περισσότερα αντιβιοτικά προγράμματα προτείνουν τη δημιουργία τους, ώστε να είναι δυνατή η εκκαθάριση και η επαναφορά του συστήματος μετά από τυχόν μόλυνση τους .
  ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝΤρόπος λειτουργίας των αντιϊικών προγραμματων.
  Τα αντιβιοτικά προγράμματα αποτελούνται από δύο τμήματα:
  Τη προστασία από τους ιούς
  ...
  Το τμήμα ανίχνευσης είναι το δεύτερο σημαντικό τμήμα των αντιβιοτικών εφαρμογών. Η ενέργεια αυτή έχει σαν σκοπό αν στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή υπάρχει κάποιος ιός ( σε αναμονή ). Το πρόγραμμα ελέγχει όλα τα αρχεία και τους φακέλους του σκληρού δίσκου. Η διαδικασία του ελέγχου ξεκινάει με εντολή του χρήστη. Ο χρήστης μπορεί ακόμη να προγραμματίσει την εφαρμογή να προβαίνει αυτόματα σε περιοδικούς ελέγχους.
  Σε περίπτωση που το πρόγραμμα ανιχνεύσει κάποιο ιό, ενημερώνει το χρήστη και προβαίνει στις προβλεπόμενες διαδικασίες. Συνήθως ολοκληρώνει τον έλεγχο και προβαίνει μια λίστα με τα μολυσμένα αρχεία. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει να διαγράψει ή να καθαρίσει ( αν αυτό γίνεται ) τα αρχεία από τους ιούς.
  ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ
   Αν
  Απλά βήματα αντιμετώπισής της μόλυνσης.
  Αν
  έχουμε μολυνθεί
  ...
  υπόλοιπο σύστημα.
   Προληπτικά

  Προληπτικά
  μέτρα προστασίας
  Κατά προτίμηση, ο χρήστης που εισέρχεται στο Διαδίκτυο από dial up σύνδεση θα πρέπει να κλείνει με κωδικό που θα προμηθευτεί από τον ΟΤΕ για τις εξερχόμενες διεθνείς κλήσεις , καθόσον υπάρχει ο κίνδυνος του dialer (πρόγραμμα που συνδέει τον Η/Υ του χρήστη σε ISP της αλλοδαπής με αποτέλεσμα την υπερβολική τηλεφωνική χρέωση του ). Επίσης ο χρήστης θα πρέπει να έχει εγκαταστήσει προγράμματα για την προστασία από ιούς και ηλεκτρονικές επιθέσεις .
  HACKERSΗackers και CRACKERSCrackers.
  Τους « εγκληματίες του Κυβερνοχώρου» μπορούμε να τους διακρίνουμε σε δύο κατηγορίες ανάλογα με τον τρόπο διείσδυσης και το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα:
   ΣεΣε αυτούς που
  ...
  στην εταιρία.
   Σε

  Σε
  αυτούς που
  ...
  λογαριασμό τους.
  Ο ΝΟΜΙΚΟΣ ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ HACKER

  O νομικός ορισμός του Hacker.

  Ως hacker μπορεί να ορισθεί το άτομο εκείνο το οποίο χωρίς δικαίωμα αποκτά πρόσβαση σε στοιχεία που έχουν εισαχθεί σε υπολογιστή ή σε περιφερειακή μνήμη υπολογιστή ή μεταδίδονται με συστήματα τηλεπικοινωνιών. Οι hackers εμφανίστηκαν για πρώτη φόρα κατά τη δεκαετία του 1970 στις ΗΠΑ, ως δράστες σε τηλεπικοινωνιακά συστήματα.
  ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣΝομική προστασία από τους ιούς.
  Οι ιοί είναι μια ιδιαίτερα συχνή και επικίνδυνη μορφή εγκληματικότητας που εμφανίστηκε στο Διαδίκτυο πριν δύο δεκαετίες .Οι δημιουργοί τιμωρούνται σύμφωνα με το άρθρο 381 του Ποινικού Κώδικα, αλλά έχουν και αστικές ευθύνες.
  ΟΙ ΠΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΙ ΙΟΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ INTERNETΟι ποι καταστροφικοί ιοί στην ιστορία του Ιντερνετ.
  40 χρόνια μετά τη γέννηση του Internet και 22 από το πρώτο antivirus software καταλήγουμε ότι κανένα λογισμικό δεν μπορεί να μας προστατέψει καλύτερα από την γνώση και την προσεκτική χρήση του Η/Υ.
   ΟΟ πρώτος
  Το 1988, σε μία εποχή που το Internet ήταν ακόμη ιδανικό χωρίς κινδύνους, ένας προγραμματιστής έγραψε τον ιό με σκοπό να μετρήσει το μέγεθος του Διαδικτύου. Τελικά ένα προγραμματιστικό λάθος ήταν αρκετό να μολύνει χιλιάδες Η/Υ.
   ΟΟ ιός σ΄
  Ένα e-mail με θέμα «σ΄αγαπώ» ήταν ο λόγος που το Πεντάγωνο, η CIA και το Βρετανικό Κοινοβούλιο υποχρεώθηκαν να κατεβάσουν τους mail server τους το 2000. Μέσα σε 8 ημέρες υπήρχαν 50 εκατομμύρια μολυσμένοι Η/Υ και ζημιές 5,5 δις $.
   ΕρυθρόςΕρυθρός κώδικας
  Στο απόγειο της δόξας του στις 19/07/2001 ο code red είχε προσβάλλει 359000 Η/Υ. Εκμεταλλεύθηκε μία αδυναμία γνωστή ως buffer overflow, εμποδίζοντας τη σύνδεση στο Internet. Στα θύματά του και ο web server του Λευκού Οίκου.
   NIMDANIMDA
  Στις 18/9/2001 μέσα σε 22 λεπτά ο Nimda έγινε ο πιο επιτυχημένος ιός. Το κλίμα γενικευμένου πανικού από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, οδήγησε στη συσχέτιση του με την Αλ-Κάιντα. Δεν αποδείχτηκε τίποτα
   SASSERSASSER
  Ο SASSER, ο συγγραφέας του οποίου ήταν ο δεκαεξάχρονος Γερμανός φοιτητής πληροφορικής Σβέν Γιάσαν, έκανε χρήση του buffer overflow. Το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων έκλεισε όλες τις δορυφορικές επικοινωνίες του, η Delta Air lines ακύρωσε υπερατλαντικές πτήσεις, το Βρετανικό Λιμενικό έμεινε χωρίς ηλεκτρονικούς χάρτες, ενώ ζημιές υπέστησαν μεγάλες εταιρίες όπως η Goldman Sachs και οργανισμοί όπως το Γερμανικό ταχυδρομείο και η Κομισιόν.
  Eπιστροφή στα περιεχόμενα
  (view changes)
  12:20 pm
 3. 12:08 pm
 4. page home edited ... Ερευνητική Εργασία: ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (κίνδυνοι-προστασία) **είσοδος** ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
  ...
  Ερευνητική Εργασία:
  ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
  (κίνδυνοι-προστασία)
  **είσοδος**
  ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
  (view changes)
  1:43 am
 5. page Συντελεστές edited ΜΑΘΗΤΕΣ / ΤΡΙΕΣΓάσπαρη -ΜΑΘΗΤΡΙΕΣΓάσπαρη Αντωνία Γεωργαντά Αλέξια Καλαιτζής Σταύρος
  ΜΑΘΗΤΕΣ / ΤΡΙΕΣΓάσπαρη-ΜΑΘΗΤΡΙΕΣΓάσπαρη Αντωνία
  Γεωργαντά Αλέξια
  Καλαιτζής Σταύρος
  (view changes)
  1:40 am
 6. page Συντελεστές edited ΜΑΘΗΤΕΣ Γάσπαρη ΜΑΘΗΤΕΣ / ΤΡΙΕΣΓάσπαρη Αντωνία Γεωργαντά Αλέξια Καλαιτζής Σταύρος ... Τσ…

  ΜΑΘΗΤΕΣ
  Γάσπαρη
  ΜΑΘΗΤΕΣ / ΤΡΙΕΣΓάσπαρη Αντωνία
  Γεωργαντά Αλέξια
  Καλαιτζής Σταύρος
  ...
  Τσερτσένκα Ντάρια
  Τσούκας Χρήστος
  ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ
  Καλαματιανού
  ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣΚαλαματιανού Φλώρα
  Καντέλη Κωνσταντίνα
  Αρχικη σελίδα

  (view changes)
  1:40 am

Wednesday, April 25

 1. page Οικονομία edited Οικονομία Οι κίνδυνοι των αγορών μέσω Διαδικτύου Το Διαδίκτυο αποτελεί σήμερα ένα μαγικό κόσ…
  Οικονομία
  Οι κίνδυνοι των αγορών μέσω Διαδικτύου
  Το Διαδίκτυο αποτελεί σήμερα ένα μαγικό κόσμο, η δύναμη του οποίου έγκειται στην εθιστικότητά του. Για το λόγο αυτό άλλωστε οι online αγορές έχουν καταστεί πλέον συνήθεια για ένα μεγάλο μέρος του καταναλωτικού κοινού.
  (view changes)
  2:05 pm
 2. page Ασφαλής χρήση Διαδικτύου edited ... Οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης δεν διαθέτουν δικλίδες ασφαλείας για τα μικρά παιδιά και παρότ…
  ...
  Οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης δεν διαθέτουν δικλίδες ασφαλείας για τα μικρά παιδιά και παρότι το Facebook διαθέτει τέτοιες, εντούτοις τα παιδιά που υποκρίνονται ότι είναι πάνω από 18 τις παρακάμπτουν, με αποτέλεσμα να μένουν εκτεθειμένα.
  Πηγές: http://pinianews.blogspot.com/2011/03/facebook_18.html
  http://efivoidimosiografoi.pbworks.com/w/page/36345627http://efivoidimosiografoi.pbworks.com/w/page/3634
  Διαδικτυακή Αργκό
  Στην εποχή μας βρίσκουμε μπροστά μας πολλές φορές το μεγάλο πρόβλημα της διαδικτυακής αργκό, μια μέθοδο που βολεύει τους νέους και κουράζει τους παλιούς. Η διαδικτυακή αργκό έχει υπερισχύσει σε πολλές χώρες μια από αυτές είναι η Ελλάδα μας. Εδώ κυρίως συναντάμε τα greeklish. Μια συγχώνευση δύο γλωσσών, των ελληνικών και των αγγλικών, μια συγχώνευση που έχει ως αποτέλεσμα γρήγορο και πρωτότυπο γράψιμο.
  ...
  Κάποιοι αναφέρουν ότι η πρώτη σύγχρονη χρήση των greeklish έγινε από την Ε.Μ.Υ. , την ελληνική Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, πολλές δεκαετίες πριν και πολύ πριν την ευρεία χρήση του διαδικτύου.
  Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει ιστοσελίδες αλλά ακόμη και ελληνικές εταιρίες να γράφουν και στα ελληνικά αλλά και στα greeklish. Άραγε που να οδηγεί όλο αυτό ;
  ΣύγχρονεςΣυγχρονες τάσεις
  Γύρω στο 2004 εμφανίστηκε σε πολλά ελληνικά Διαδικτυακά forum (όπου τα greeklish ήταν ο κύριος τρόπος επικοινωνίας) μία κίνηση κατά της χρήσης των greeklish. Οι διαχειριστές απειλούσαν με εξοστρακισμό τους χρήστες που συνέχιζαν να χρησιμοποιούν τα greeklish, κάνοντας έτσι υποχρεωτική τη χρήση των ελληνικών, αλλά η χρήση των greeklish δεν κατάφερε να γίνει λόγος για αποκλεισμό από φόρουμ. Ο λόγος για αυτό είναι ότι το κείμενο γραμμένο σε Greeklish θεωρείται ακαλαίσθητο, καθώς και δυσκολότερο στην ανάγνωση, σε σύγκριση με κείμενο γραμμένο με το ελληνικό αλφάβητο.
  Ένα επιχείρημα κατά της ολοκληρωτικής χρήσης ελληνικών είναι ότι πολλοί χρήστες γράφουν από το εξωτερικό και μέσω υπολογιστών που δεν τους ανήκουν, όπως σε πανεπιστήμια ή νετ καφέ. Έτσι δεν υπάρχει η δυνατότητα για ελληνική γραμματοσειρά με αποτέλεσμα τα Greeklish να είναι η μόνη επιλογή.
  (view changes)
  2:04 pm

More